Izguba sluha kot del procesa staranja

 

 

Čeprav obstajajo različne vrste izgube sluha in okvare sluha iz različnih razlogov, je za večino ljudi postopna izguba sluha le del procesa staranja.

staranje

 

Postopne izgube sluha dolgo let sploh ne zaznamo

Izguba sluha nas »straši« postopoma vrto let in večinoma je ljudje sploh ne zaznajo, oziroma jo opazijo potem, ko je prisotna že nekaj let. Več kot polovica ljudi, starih nad 60 let, ima neko stopnjo izgube sluha ali pa so naglušni. Razumevanje, kako deluje sluh in kaj povzroča izgubo sluha, je lahko prvi korak na poti k boljšemu sluhu.

Postopna izguba sluha je naravna posledica staranja. Naše slušne zmožnosti se začnejo slabšati od 30. leta dalje in ko dopolnimo 80. leta nas več kot polovica trpi za znatno izgubo sluha.

Vzrok je lahko tudi hrup

Pogost vzrok za postopno izgubo sluha je izpostavljenost hrupu. Živimo v hrupnem svetu. Hrup lahko pride zaradi izpostavljenosti hrupnim dejavnikom, kot so glasni motorji ali glasna glasba na koncertih, v nočnih klubih ali v diskotekah. Tudi uporaba glasnih mp3 predvajalnikov s slušalkami povzroča poškodbe na sluhu.

Izguba sluha se lahko pojavi tudi kot posledica bolezni, okužbe ali zdravil. Lahko jo tudi podedujemo ali pa je posledica fizičnih poškodb ušes ali hudih poškodb glave.

 

 

 

izdelkov - vrednost

 

SLUŠNI APARATI - cenovno ugodni izdelki za pomoč pri težavah s sluhom

 

slušni aparati

 

V ušesni slušni aparat z ločenim sprejemnikom

Ločena enota za sprejem zvoka

 

V ušesni slušni aparat

Malo viden, prijeten za nošenje

 

Zaušesni slušni aparat

Majhen, lahek in izredno učinkovit slušni aparat.